A listavezető nyerte a BLSZ IV derbijét

Ha nem Molnár Tibor védi a Dini SE kapuját szombat délután, a második helyezett alighanem jókora vereségbe szaladt volna bele az éllovas Rúg-6 FC elleni „blasz-négyes” rangadón.
 
 

A listavezető nyerte a BLSZ IV derbijét

Ha nem Molnár Tibor védi a Dini SE kapuját szombat délután, a második helyezett alighanem jókora vereségbe szaladt volna bele az éllovas Rúg-6 FC elleni „blasz-négyes” rangadón.
 
 
 
 
 

A listavezető nyerte a BLSZ IV derbijét

Ha nem Molnár Tibor védi a Dini SE kapuját szombat délután, a második helyezett alighanem jókora vereségbe szaladt volna bele az éllovas Rúg-6 FC elleni „blasz-négyes” rangadón.

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Lussy egyszer csak megrázta a fejét. Úgy tett, mintha nem tetszene neki, amit lát. Persze kutyafuttában nem könnyű megítélni a helyzetet, csakhogy Lussy nem rohant, hanem békésen élvezte az áprilisi nyarat, és ha valaki odament hozzá, hogy megsimogassa, a háromesztendős eb nem ellenkezett. Szerencsére a játéktéren sem azt látta a kilátogató „ötvenfejű”, hogy ugatják a focit, sőt! Ekkor egyébként már a második félidő második felénél jártunk, 3–1-re vezetett a listavezető Rúg-6 FC, amelynek tagjai, ha jobban koncentrálnak, bizony kiütéses vereséget mérnek legnagyobb ellenlábasukra. Az első félóra egyértelműen a Szilvási Csaba által űzött-hajtott hazaiaké volt – az persze jó kérdés, hogy a fél mezőny által bérelt Siketek-pálya melyik alakulat számára ér fel idegen tereppel… –, és a vendéglátó csak magának köszönhette, hogy csak a Nagy Tamás révén kíméletlen higgadtsággal értékesített tizenegyessel vezetett (1–0).

Szervezettebbnek, labda biztosabbnak tűnt a házigazda, ám az iramra egyik fél részéről sem lehetett panasz, a magyar labdarúgás hetedik vonalában meglepő módon sokat és – ez az igazán nagy szó – nem is feleslegesen futottak a labdarúgók. A 29. percben pedig az évszázad lehetőségét hagyta ki a Rúg-6 FC, amikor három az egyben húzhattak kapura a játékosok, ám a vendéglátó még lövésig sem jutott el. Bosszankodás után nem csupán az ég volt derült, hanem a lelátó egy része is, amikor a hazaiak egyik labdarúgója – nevét fedje jótékony homály – rácsücsült a labdára. Három minutummal később némi feszültség is költözött a pályára, amikor a dinis Budi Gábor – kívülről nézve teljességgel vétlenül – eltalálta a gólszerző Nagy Tamás lábát – az más kérdés, hogy ettől még fájhatott neki. Hát még a Dini SE-nek a 44. perc eseménye, amikor szó szerint egyről a kettőre jutott a Rúg-6, amikor okos megoldást követően Papp Roland már nem hibázott – lám, a jó Papp is holtig tanul –, látványos találattal növelte előnyét a listavezető egy kettő az egyes támadást követően (2–0).

A szünet után visszaállt és kontrára rendezkedett be a hazai egylet, ami nem volt rossz döntés, az már más kérdés, hogy az 50. percben a vakszerencse, no meg a baloldali kapufa mentette meg a góltól a Rúg-6-ot, ám ami késik, nem múlik: Kiss Attila nagy gólt rúgott a kapu jobb oldalába (2–1). A fordulópontokból azonban mégsem jött ki jól a látogató, hiszen két percre rá a magasabb osztályban is megforduló Gombai Zsolt szintén remekbe szabott – szinte ugyanolyan gólt szerzett, mint a rivális – találata (3–1) után visszaállt a kétgólos különbség a felek között. Ekkor már feszültebb volt a légkör, de az idő előrehaladtával lassan a Dini SE játékosai is belátták, ezen a napon túl nagy falatnak bizonyult számukra a Rúg-6 FC, amely megérdemelten nyerte meg a rangadót. A második helyezettet azonban már csak azért is dicséret illeti, mert a 64. percben kockáztattak, amikor Váradi Zsolt helyett Bíró István lépett pályára, hiszen mindez némi szerkezeti átalakítással is járt – márpedig mégiscsak a „blasz-négyről” beszélünk. Bár a találkozó végén a Rúg-6 játékosai kapaszkodhattak össze boldogabban, a nyáron már a Dini játékosai is elégedetten dőlhetnek hátra, hiszen az első két helyezett léphet egy osztállyal feljebb, márpedig a látottak alapján mindkét, egyaránt szimpatikus futballt bemutató, nagy akarással küzdő csapatnak ott a helye. Miután a publikum nem skandálta a meccs után, mi azért idebiggyesztjük: szép volt, fiúk! - írja a fociakobon.cafeblog.hu

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.