Hétfőn rendezik a Budapest Kupa döntőjét

Szavazhatsz is, hogy szerinted ki nyer!
 
 

Hétfőn rendezik a Budapest Kupa döntőjét

Szavazhatsz is, hogy szerinted ki nyer!
 
 
 
 
 

Hétfőn rendezik a Budapest Kupa döntőjét

Szavazhatsz is, hogy szerinted ki nyer!

Gyorsan szeretnél értesülni a focivilág híreiről? Csatlakozz hozzánk facebookon! Klikk.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2017. május 1-jén 17 órától a Csepel SC Béke téri stadionjában rendezi meg a 41. Budapest Kupa döntőt. A fináléba a benevezett 73 csapat közül a Budapest másodosztályú TF SE és a BLSZ I. osztályban szereplő ASR Gázgyár jutott be. A TF a kupasorozat meglepetéscsapata, négy magasabb osztályú ellenfélen keresztül vívta ki a döntőbejutást. Az óbudaiak szereplése kevésbé volt meglepő, hiszen a 2015/2016-os fővárosi első osztály bajnokáról van szó, amely az elődöntőben a címvédő RAFC ellen magabiztos játékkal 2-0-s győzelmet aratott. Minden bizonnyal kiélezett, izgalmas döntőt láthatnak majd a kilátogatók, amely a már megszokott magas színvonalú körítéssel kerül megrendezésre.

A főmérkőzés előtt a 2. Női Budapest Kupa döntője lesz 14:30-tól, amelyet az újonc Újpest FC és a sokszoros Budapest bajnok Metis NFC játszik majd. A Metis az előző évben is döntős volt, akkor a Monor ellen nem sikerült megnyerni a címet, most viszont esélyes az egyébként fiatal, lendületes lila-fehér csapat ellen. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Elekes József (a TF SE edzője): A sorozat elején nem terveztük a döntőbejutást, inkább csak játékként, edzésként tekintettünk a mérkőzésekre. Aztán szépen sorban jöttek az eredmények, és a végén már a negyedik magasabb osztályú ellenfelünket ejtettük ki. Nem tettem terhet a játékosokra, örömfocit kértem és az is volt minden meccs, amelyek közül a legnehezebb az Építők elleni volt, ahol a szerencsére is nagy szükségünk volt. Nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy eljutottunk idáig. Most már persze szeretnénk megnyerni a kupát. Ha nem leszünk kishitűek, akkor szoros meccs lesz, amin bármi megtörténhet.

Út a döntőig:

CSHC 94' FC - TF SE 0-10 TF SE - Unione FC 2-1 TF SE - Fővárosi Vízművek SK 4-2 TF SE - 43.sz. Építők SK 2-1 TF SE - II. Kerület UFC 1-0

Metzger Tibor (az ASR Gázgyár edzője): Rendkívül büszkék vagyunk, hogy sok jó csapat közül egyik résztvevő félként nekünk sikerült bejutni a rangos Budapest Kupa döntőjébe. Nyilván ha már bejutottunk, és itt lehetünk, nem lehet más a célunk, csak is az, hogy elhódítsuk a serleget, és ezzel a trófeagyűjtésünket idén is folytassuk egy jelentős eredménnyel. Tudjuk, hogy van még egy komoly akadálya ennek, amely a TF legyőzése. Alázattal és nagy szívvel kell játszanunk, ahhoz, hogy feltegyük az i-re a pontot, és ezzel boldoggá tegyük az értünk szorítókat.

Út a döntőig:

MLTC - ASR Gázgyár 1 - 4 RTK-Vasló - ASR Gázgyár 0 - 5 Közterület SC - ASR Gázgyár 0 – 3 /VB döntéssel/ ASR Gázgyár- THSE-Szabadkikötő 3 - 2 ASR Gázgyár - RAFC 2 - 0

Ki nyeri a Budapest Kupát? (lezárva)

 
 • 39   Gázgyár

   
 • 4   TF SE

   

Mészáros László (az METIS NFC edzője): - A sorsolással szerencsénk volt, mert könnyebb ellenfeleken keresztül jutottunk idáig. A Vasason és a Hidegkúton is játszinyi könnyedséggel jutottunk túl. A döntőben természetesen már nehezebb dolgunk lesz, mert egy fiatal, jó Újpesttel fogunk megmérkőzni. A célunk azonban a bajnokság mellett a Budapest Kupa megnyerése is, így ezért a lányok mindent meg is fognak tenni! Tavaly másodikak lettünk, most nem kényszermosolyt szeretnék látni játékosaim arcán, hanem igazán boldog Metis-lányokat!

Út a döntőig:

Metis NFC - Hidegkúti Angyalok 12-0 Hidegkúti Angyalok - Metis NFC 0-19 Metis NFC - Vasas Akadémia 11-0 Vasas Akadémia - Metis NFC 0-12

Tóth László (az Újpest FC edzője): - A BVSC-n könnyedén jutottunk túl, viszont a Kormányőr ellen már nehezebb dolgunk volt. Az első meccsen kikaptunk 3-1-re, de a visszavágóra felkészültünk ellenfelünkből, és lányaink nagyon ügyesen játszottak. Nem volt elvárás a döntőbe jutás, inkább az volt a fontos, hogy fiataljaink versenybe legyenek. A Metis a bajnokságnak és a Budapest Kupának is a favoritja, de nem feltartott kézzel fogunk ellenük pályára lépni, és bár nem készülünk külön a fináléra, szeretnénk elnyerni a címet ellenfelünk elől.

Út a döntőig: BVSC-Zugló - Újpest FC 0-3 Újpest FC - BVSC Zugló 6-0 Kormányőr SE - Újpest FC 3-1 Újpest FC - Kormányőr SE 6-1

Ki nyeri a Budapest Kupát? (lezárva)

 
 • 13   Metis

   
 • 9   Újpest

   

Ha tetszett a cikk, csatlakozz facebook oldalunkhoz ezen a linken!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

  Hozzászólás

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.